A Veloxnet által összeállított Manager Dashboard rendszer nyílt forráskódú – azaz licenc díj nélküli – komponensekből építkezve minden olyan követelményt kielégít és feladatot ellát, mint amit egy igen költséges licenc konstrukcióhoz kötött nagyvállalati megoldás tud.

A megoldás elemeit úgy válogattuk ki, és hangoltuk össze, hogy azok az adott területen legtöbbet nyújtó elemekből épüljenek fel, és bármilyen operációs rendszer platform környezetében üzemeltethető legyen. A megoldás főbb összetevői:

Adatbetöltő és integrációs modul:

Ennek a modulnak az a feladata, hogy a különböző fájlokban, adatbázisokban vagy akár üzleti logikákban lévő adatokat betöltse az adattárházba, megtisztítsa és átalakítsa a szükséges formára. Eszközrendszerével bármilyen adattárolás alapú fájlhoz, adatbázishoz tudunk kapcsolódni, tetszőleges operációs rendszer platform, illetve hálózati protokoll útján. A modul lehetővé teszi továbbá, hogy általa a nagyobb vállalatirányítási rendszerek (pl.: SAP) esetében az üzleti logika szintjén kapcsolódjunk, vagy adatokat kapjunk vagy továbbítsunk más üzleti intelligencia megoldások felől vagy felé.

Adattárház:

Az adattárház tekintetében szintén ingyenes licenckonstrukciójú adatbázis kezelő megoldást szállítunk, de lehetőség van arra is, hogy az adattárházat egy már meglévő pl.: Oracle, Microsoft SQL vagy más adatbázisba építsük fel, ha annak az üzemeltetése könnyebb a megrendelő számára.

Riport szerver:

A riportok előállítását egy külön riport szerver végzi, amelyre a vezetők vagy munkatársak bejelentkezhetnek, és a jogosultságaiknak megfelelő riportokat tudnak megjeleníteni, nyomtatni illetve lementeni különböző formátumokban (pl.: PDF, excel, word, stb.). Arra is lehetőség van, hogy ezeket a riportokat ütemezetten, havi, heti vagy napi gyakorisággal, elektronikus levélben kapják meg. A riport szerver használata rendkívül egyszerű, a felhasználóknál külön program telepítését nem is igényli, mivel böngészőből működtethető. Megfelelő jogosultsággal nem csak riportok tekinthetők meg, hanem rugalmas adatkocka szintű komplexebb elemzések is végezhető, de ezen elemző eszköz elsajátítása is igen könnyű.

Fejlesztői környezet:

A fejlesztő környezetet, ami az adatbetöltő és tisztító komponensek megtervezését és előállítását, az adatkocka sémák elkészítését valamint a nyomtatható formátumú riportok megtervezését és elkészítését támogatja szintén ingyenes eszközrendszerrel építettük fel, amelyek igény esetén rendelkezésre állnak. Ezekre többnyire a megrendelőnek nincs szüksége, de részben biztosítják a szállítóktól való függetlenséget, másrészt, ha a vállalatnak vannak olyan informatikusai, akik a rendszer továbbfejlesztésére rendelkeznek kapacitással, úgy ezek használatához szívesen biztosítunk oktatást.