A vállalatok és intézmények nagyfokú versenyképességének és az egyre jobb hatásfokú működésének az eléréséhez nélkülözhetetlen, hogy az általuk használt informatikai rendszereket minél hatékonyabban tudják felhasználni az irányításához.  Ugyanakkor a döntések meghozatalához nélkülözhetetlen információt több különböző rendszer tárolja, és a legtöbb esetben nem is olyan formában, amelyből az könnyen lekérdezhető lenne.

A Manager Dashboard egy olyan informatikai megoldás, amely képes arra, hogy a vezetők és munkatársak számára eljuttassák az általuk igényelt naprakészen információt, még akkor is, ha azok több különböző adatbázisban, különböző fájlokban és rendszerekben vannak.

Manager Dashboard arra is lehetőséget biztosít, hogy általa gyorsan és egyszerűen olyan elemzéseket végezzünk, amelyeket a forrásrendszerekben nem tehetünk meg. Az elemzések, trendek, grafikonok könnyen elkészíthetők, és segítségükkel a vállalat a versenyképességét hatékonyan javító többletinformációkhoz juthat.

A Manager Dashboard típusú megoldások néhány éve még csak a tőkeerős vállalatok számára voltak elérhetők. Mára ezen megoldások már rendkívül alacsony áron elérhetők, ami lehetővé teszi, hogy az erre szánt befektetés rövid időn belül többszörösen megtérüljön.