A Totara LMS az egyetlen olyan vállalati elektronikus oktatásmenedzsment megoldás, amely egyesíti egy nagyvállalati oktatási rendszer funkcionalitását a költséghatékonysággal. Nem véletlen, mivel a Totara LMS a legelterjedtebb, és egyetemi környezetben legnépszerűbb Moodle oktatási rendszerből kialakított termékcsomag, amely a Moodle lehetőségeit kiegészíti a vállalatok számára szükséges funkciókkal. Ez a rendkívül kedvező konstrukció eredményezte, hogy a termék viszonylag rövid múltja ellenére is már több százezer felhasználó használja, köztük olyan nagy nevek, mint a brit Tesco, Vodafone vagy BP.

A Totara LMS legnagyobb erőssége abban rejlik, hogy leképezhető benne egy vállat vagy intézmény teljes szervezeti felépítése, a szervezeti egységekkel, vezető-beosztotti viszonyokkal, munkakörökkel és pozíciókkal és a hozzájuk szükséges kompetenciákkal. Feltölthető bele az oktatási tartalmak széles palettája, illetve megszervezhetők vele a különböző típusú eLearning vagy hagyományos oktatótermi képzések, amelyek megszervezése a benne leképzett szervezeti összefüggések révén automatizálható. A munkatársak fejlődését hatékonyan támogató központi funkciócsoport a vezető és beosztott között kialakított képzéstervezés lehetősége

A Moodle bonyolult felületeit a tanulmányokhoz és statisztikákhoz gyors hozzáférést biztosító vezérlőpultok egészítik ki, illetve váltják fel. Ezek mindig az adott szerepkör vagy pozíció számára legfontosabb statisztikákat, naplókat és funkciókat teszik elérhetővé.

A vállalati funkcionalitás mellett a keletkező adatok lekérdezése és a riport készítés is kiegészült egy rugalmas lekérdezéseket lehetővé tévő eszközrendszerrel. A beépített riportkészítő segítségével programozási ismeretek nélkül állíthatók össze új riportok, és tehetők közzé a rendszer különböző szereplői számára. A Totara LMS további erőssége, hogy beépített technológia eszközökkel és funkciókkal támogatja más vállalati rendszerekkel való együttműködést. 

A gyártó oldala: www.totaralms.com