Mára a modern fejlesztési technológiák és fejlesztő rendszerek révén elérhetővé vált, hogy egy vállalat vagy intézmény ne csak a kereskedelmi forgalomban kapható dobozos termékekkel alakítsa ki a saját informatikai rendszerét, hanem megterveztesse és kifejlesztesse a saját üzleti folyamataihoz leginkább illeszkedő alkalmazásokat. Fontos, hogy ezek ugyanakkor a kereskedelmi termékként megvásárolható rendszerekhez (például levelező rendszerhez vagy ügyviteli rendszerhez) integráltan legyenek használhatók.    

A szoftverek használata a cégek ügymenetében igen fontos tényezővé vált. Gondoljunk csak az ügyviteli szoftverekre, az iktatórendszerekre, beléptető rendszerekre. Ezek megtervezése igen nagy gondosságot igényel, hiszen az ügymenetet akár hátráltathatja is egy rossz filozófiával tervezett alkalmazás.
A szoftvertervezés során minden esetben a Megrendelők igényeinek felmérésével, egy követelmény specifikáció felállításával kezdjük a munkát. Ezt követi a részletes rendszerterv kidolgozása, amelyet a mai legkorszerűbb rendszertervezési módszertanok segítségével végzünk.

A szoftver-fejlesztéseket egyrészt a leginkább elterjedt fejlesztői platformon, a Microsoft fejlesztő eszközeivel, másrészt az Interneten de facto szabvánnyá vált nyelveken (például: PHP, JAVA, HTML, DHTML, XML, stb.) készítjük. A háttérben szinte valamennyi adatbázis-kezelőrendszerhez tudunk kapcsolódni, legyen az  egyszerűbb, ingyenes megoldás (például MySQL vagy PostgreSQL), vagy egy nagyobb megbízhatóságot garantáló, de drágább megoldás (például MS SQL, vagy ORACLE). Ezen eszközök segítségével skálázható szoftver megoldásokat tudunk kifejleszteni.