Bár az eLearning szinte nélkülözhetetlen része az oktatásmenedzsment rendszer, mégis a legfontosabb, hogy a működéshez megfelelő mennyiségű tartalom, azaz eLearning tananyag is rendelkezésre álljon. Nagy mennyiségű tartalom nélkül nincs sikeres e-learning.

A vállalatok oktatási igényei csak kis mértékben elégíthetők ki dobozos, sokak számára készített tartalommal, mivel ezen oktatások nagyrészt nem alapismereti, hanem speciális szakképzést jelentenek. Fontos tehát, hogy Önök rendelkezzenek olyan eLearning tartalomfejlesztésre specializálódott partnerrel, aki ezen oktatási igényeknek megfelelő tananyag fejlesztéséhez megfelelő didaktikai és technológiai felkészültséggel és erőforrás háttérrel rendelkezik.

Az eLearning tananyagnak számos követelmények kell megfelelnie, ezek alapvetően két főbb követelmény csoport körbe sorolhatóak. 

  • Egyrészt figyelembe kell vennie, hogy a hagyományos oktatással szemben az eLearning esetében  fizikailag nincs jelen a tanuló mellett a tanár. Ennek kompenzálására számos kreatív, multimédiás megoldással, animációkkal, szimulációkkal és gyakorló feladatokkal kell biztosítani az önálló tanulást olyan tananyaggal, amelynek szerkezete a távoktatás-módszertani szempontoknak is megfelel.
  • Másrészt az eLearning tananyagot be kell tudni tölteni egy oktatásmenedzsment rendszerbe, amellyel a tananyag tanulás közben kommunikál. Ahhoz, hogy a különböző gyártóktól származó keretrendszerek és tananyagok ezt a technológiai követelményt kielégítsék, szabványosan kell azokat elkészíteni. A Veloxnet Kft. az eLearning tananyagait a ma leginkább elterjedt SCORM szabvány szerint készíti.

Az ügyfeleink igényei szerint elkészített, ún. egyedi tananyagok kifejlesztésekor alkalmazott módszertanunk lépései röviden a következők:

  • Módszertani bemutató az ügyfél számára.
  • Forgatókönyv készítés. Ez az ügyféllel közös munkával történik.
  • Lektorálás (nyelvi és szakmai).
  • Tananyagfejlesztés.
  • Tesztelés és javítás.
  • Implementálás az oktatási rendszerbe.