Az eLearning magyarországi elterjedésének kezdetén, azaz az 1999-2000-es években az eLearninggel foglalkozó cégek megértették, hogy ez az oktatási forma nagyban különbözik egy multimédiás CD lehetőségeitől, amennyiben az oktatáshoz egy rendszert is biztosít, keretet adva az oktatásszervezés és oktatáskontroll számára. Talán innen keletkezett az angolszász irodalomban inkább Learning Management System – LMS szóhasználattal megjelenő, a magyar nyelvben pedig „keretrendszer” elnevezésű fogalom.

Mivel akkoriban a nagy szoftvergyártók sem rendelkeztek ehhez megfelelő megoldásokkal, a magyar informatikai vállalatok ilyen rendszereket is fejlesztettek, így a Veloxnet Kft. is, amely megoldások közül néhány még a mai napig is – folyamatos funkcióbővítések mellett – megállja a helyét.

Ugyanakkor az is elmondható, hogy azóta a nagy szoftvergyártók is kidolgozták azokat az eLearning megoldásokat, amik miatt a Veloxnet Kft. fókuszában már nem a keretrendszer fejlesztés, hanem jóval inkább ezen szoftveróriások termékeinek a bevezetésével és támogatásával járó feladatkör áll. Ezen belül kiemelten foglalkozunk az Oracle iLearning oktatás menedzsment rendszer bevezetésével és támogatásával.

Egy elektronikus oktatási rendszer bevezetése, hasonlóan más ügyviteli vagy informatikai rendszerek bevezetéséhez, nagy volumenű feladat, amely az adott szervezet méretétől függően, jellemzően akár több hónapig zajlik egy bevezetési projekt keretében.

A bevezetési projektet többnyire megelőzi a bevezetésre kerülő alkalmazás ügyfél oldali kiválasztása és megismerése.  A következő fázis a kiválasztott rendszer testreszabása és paraméterezése szokott lenni, amely során az üzleti igények felmérése közben, többnyire egy pilot projekt keretében megtervezik és kialakítják az ügyfél igényei szerint paraméterezett úgynevezett prototípus rendszert. A végső fázis a prototípus rendszer szervezet méretű kiterjesztése és bevezetése, amelynek során a rendszer használatát a teljes szervezetre kiterjesztik. Végül megkezdődik a rendszer folyamatos támogatása. A Veloxnet Kft. mindezen feladatkörök tekintetében biztos partnernek  bizonyult eddigi ügyfelei számára.