A Veloxnet Kft.-t 2001-ben alapította két magánszemély. Az alapítók célja az volt, hogy a szoftverfejlesztési és internet technológiák területén felhalmozódott szaktudásukat az eLearning területén kamatoztassák.

A Veloxnet Kft. már az első években a legjelentősebb magyarországi eLearning szállítók projektjeinek szakmai vezetését végezte, és a projektekhez nélkülözhetetlen alaptechnológiákat szállította. Ebből az időszakból számos nagyszabású eLearning projekt tapasztalata halmozódott fel a cégben, amely a napjainkra kialakult módszertanának alapjait biztosítja.

Mára a Veloxnet Kft. elérte, hogy a magyarországi eLearning szakma egyik legelismertebb szereplőjévé vált, és nagyszabású eLearning projektek lebonyolítását végzi.

2007-ben a Veloxnet cégcsoporttá vált, és megalakult a Veloxnet Multimédia Kft., amely a kiemelt és nagyszabású projektek projektvezetését és a hozzá szükséges erőforrások biztosítását végzi.

A Veloxnet cégcsoport eLearning projektvezetési módszertanának egyik legfontosabb sarokköve az, hogy a megrendelő birtokában lévő szakmai tudás minél nagyobb hányadát önállóan, kevés konzultáció igénybevételével képes elsajátítani, és ezt a tudást a megrendelőtől elvárt szakmai színvonalon átültetni az eLearning megoldásba.